Grondig schone & hygiënische penselen

Grondig schone & hygiënische penselen

Hoe krijg je een penselenset weer grondig schoon? 

Voor make-up artists is het de evidentie zelve om penselen grondig uit te wassen maar de beautylovers at home vergeten deze handige hulpmiddeltjes al wel eens te reinigen… Na enkele intensieve gebruiksbeurten kunnen de borstels verzadigd zijn met pigment, hun typische vorm verliezen of er gewoonweg vuil uitzien. Om dan maar te zwijgen van de bacteriën die genadeloos vermenigvuldigen in crèmige texturen. Tijd voor een reiniging dus!

Zijn je penselen sterk vervuild en heb je ze niet onmiddelijk nodig? Ga dan voor een plonsbad! Heb je ze onmiddellijk terug nodig voor gebruik? Gebruik dan een brush cleanser (lees hier meer over het gebruik van een brush cleanser)

Wassen met shampoo
Een shampoo verwijderd vuilresten doeltreffend en reinigt de haren tot aan de buik van het penseel. Hier geraak je met een schoonmaakbeurt met lotion niet altijd aan. Bovendien worden de penseelharen lekker zacht en heerlijk geurend door een grondige reiniging met shampoo.

Welke shampoo gebruik je best? 
Laat je eigen shampoo in de kast staan. De ingrediënten die jouw haar zijdezacht en extra glanzend maken, leggen een film rond de borstelharen waardoor ze minder goed product opnemen en verspreiden. Een babyshampoo is een beter alternatief. Weet wel dat een babyshampoo geen desinfecterende werking heeft. Een professional of hypergevoelige huid kiest dan beter voor een antibacteriële shampoo. Wij kiezen voor de brush wash van PRO HYGIENE COLLECTION.

Hoe moet je de penselen precies wassen? 
Op onderstaand filmpje kom je te weten hoe je wasbeurt moet aanpakken:


Hoe vaak moet je make-uppenselen reinigen?
 
Een make-up artist of andere beauty professional dient voor elke klant propere penselen te gebruiken. Tussen de klanten door is een reiniging met een instant brush cleanser een must. Voor +/- iedere 5 à 8 reinigingen met brush cleanser is het tijd om de penselen met een shampoo te wassen. Hierdoor krijgen je penselen een frissere kleur en vooral een zachter gevoel. Voor thuisgebruik dien je best 1x per week de voornaamste penselen te reinigen. Heel wat bacteriën verspreiden zich in 7 dagen tijd. Belangrijk om weten is dat bacterien zich sneller verspreiden door borstels die in contact komen met crèmes of vloeibare producten (denk aan: foundation- en concealerbrush, lippenpenseel, eyelinerpenseel,…) . Als je iedere week deze penselen netjes reinigt dan ben je goed bezig! Poederborstels kan je eventueel om de twee weken een schoonmaakbeurt geven.
Dont’s:
Vermijd reiniging met agressieve schoonmaakmiddelen zoals bijvoorbeeld afwasmiddel. Dit kan de haren aantasten en de goede werking van de borstel verminderen. Zorg er ook voor dat je de natte borstels en penselen horizontaal neerlegt op een absorberende ondergrond. Steek ze nooit rechtop in een penselenhouder, het vocht trekt dan in het penseel en dan beginnen de haren los te laten.

 

Recommended Posts

Leave a Reply