Instant reiniging voor je make-uppenselen

Instant reiniging voor je make-uppenselen

Hoe hou je make-upborstels proper?

Voor een feilloze make-uplook heb je een set goede borstels nodig. Maar na enkele intensieve gebruiksbeurten kunnen de borstels verzadigd zijn met pigment, hun typische vorm verliezen of er gewoonweg vuil uitzien. Tijd voor een reiniging dus!

Wil je net met een kick-ass make-up starten en kom je tot de ontdekking dat je penselen vuil zijn? Dan moet de reiniging snel en efficiënt gaan, wassen met een shampoo is geen optie gezien de droogtijd tot enkele uren kan oplopen. Goed dat er een handig alternatief bestaat voor deze last minute emergencies: een instant brush cleanser!
Ben je een beauty professional? Dan is een brush cleanser een basisonderdeel van je kit. Tenzij je elk penseel in tienvoud hebt, zal je tussen de klanten door je penselenset weer tip top in orde moeten brengen. Vuile borstels gebruiken op een volgende klant is een duidelijke no-no. Gelukkig werkt een instant brush cleanser snel en hygiënisch.

Reinigen met instant brush cleanser
Een instant penselenreiniger is een lotion of spray die een reinigende werking heeft. Door de aanwezigheid van alcohol wordt de borstel ontsmet en drogen de borstelharen snel waardoor je deze na enkele minuten al weer kan gebruiken. Ideaal wanneer er een te donkere kleur oogschaduw in je blendpenseel zit of wanneer je een penseel uitleent. Voor een professional zoals visagisten en schoonheidsspecialisten is een brush cleanser een musthave om hun penselen voor elke klant spik en span te krijgen. Kies zeker voor een brush cleanser met een voldoende hoog alcoholpercentage en liefst een label dat ze 99,9% van de bacteriën doden. In onze kit zit steevast de brush cleanser van de PRO HYGIENE COLLECTION.

Hoe gebruik je het?
Sprays mag je meestal direct op de penselen spuiten en ze daarna schoonvegen met een tissue. Een lotion breng je eerst aan op een wattenschijf of tissue en daarmee wrijf je over de borstel. Belangrijk is dat je de borstel net zolang schoonveegt tot wanneer deze geen kleur meer afgeeft. We hebben een filmpje gemaakt om te laten zien hoe eenvoudig het is:

Kan je altijd voor een instant brush cleanser kiezen?
Hoewel de brush cleanser super handig is om te hebben en gebruiken, na verloop van tijd moet je de penselen toch eens grondig uitwassen met een speciale shampoo en water. Door het hoge alcoholpercentage kunnen de haartjes stugger en grauwer van kleur worden. Voor stralende, welruikende en zijdezachte haren raden we je de brush & tool wash aan van de PRO HYGIENE COLLECTION. Zie hier een demonstratie van een reinigingsbeurt met shampoo.

Dont’s:
Ga niet rechtstreeks met ontsmettingsalcohol je penselenkit schoonmaken. Ook al ontsmet dit goed, de haren worden er ontzettend stug van. Bijgevolg zullen je penselen en borstels een kortere levensduur hebben.

 

Recommended Posts

Leave a Reply