Historiek

Het verhaal van Chabelle door zaakvoerder Chana Bertens

Een job is voor veel mensen een opgave. Ik ben gezegend om te kunnen doen wat ik graag doe en ben dan ook ontzettend dankbaar dat zoveel mensen achter Chabelle Professional Cosmetics staan. Het bedrijf is ontstaan uit een vurige passie voor schoonheid aangevuld met het verlangen om de kennis en vaardigheden om jezelf of iemand anders mooier te maken te delen.

Als klein meisje dat jaren gepest werd omwille haar rode haartjes begreep ik al snel dat schoonheid in onze maatschappij erg belangrijk is. Dit besef groeide dieper in de puberteit waar ik geconfronteerd werd met een ongave en eeuwig bleke huid. In de hoop om de kwetsende opmerkingen van leeftijdsgenoten te stoppen, ging ik experimenteren met make-up en kapseltjes. Mijn aanleg voor deze vaardigheden bleven niet onopgemerkt en snel kreeg ik complimentjes over men uiterlijk. Hoe een beetje make-up en vrolijke lokken zo’n verschil konden maken… Voor het eerst droomde ik over een toekomstige job in de schoonheidssector om mensen te helpen en hun beter te laten voelen over zichzelf.

Omdat het uitbouwen van een carrière in de beauty branche mij niet zo evident leek, ben ik toch maar eerst voor een diploma marketing gegaan. Deze opleiding gaf me niet enkel zelfvertrouwen maar ook fantastische vrienden die me dagelijks inspireren en motiveren. Net door deze ervaringen ben ik in 2007 de uitdaging durven aangaan om men dromen na te streven.

Schoonheidsstudio

Na talrijke opleidingen en stages is Chabelle ontstaan: een allround service voor make-up en haarstyling aangevuld met spray tannings. Onze schoonheidsstudio in hartje Ranst kende succes en voor ik het besefte maakte ik niet enkel mensen op voor huwelijken en feesten maar verzorgde ik make-ups voor TV, modeshows, magazines, fotoreportages en tal van bekende Vlamingen.

Erkend opleidingsinstituut voor cursussen visagie & hairstyling

Desondanks de groei van Chabelle vond ik het niet evident om een schoonheidsbedrijf te runnen: je moet je job goed uitvoeren maar ook de administratie te baas blijven, naamsbekendheid vergroten, op de hoogte blijven van nieuwigheden en trends, nieuwe klanten vinden,…

Een zoektocht en worsteling waar wellicht velen zich in herkennen. Toch was de voldoening om mensen mooi en gelukkig te maken groot en dat motiveerde me om verder te gaan. In 2011 werd Chabelle geprezen voor de kwaliteit van hun make-uplessen en workshops waardoor Chabelle als Vlaams opleidingsinstituut voor make-up & hairstyling op de kaart werd gezet. Voortaan gaven we niet alleen opmaaktips door aan particulieren klanten maar schoolden we cursisten tot volwaardige en uitmuntende visagisten & haarstylisten.

Groothandel in schoonheidsproducten

Hoewel mijn passie voor schoonheid ervoor zorgde dat Chabelle een mooi pad bewandelde, toch bleef er nog een grote wens onvervuld. Al meer dan acht jaar droomde ik ervan om unieke en kwaliteitsvolle schoonheidsproducten te ontdekken en te verdelen in ons land. Dolgelukkig was ik dan ook dat ik begin 2015 de opportuniteit kreeg om het Italiaanse topmerk EVAGARDEN in de Benelux te introduceren. Om deze groei te vieren, zijn we verhuisd naar een groter bedrijfspand te Wommelgem en hebben we onze opleidings- en groothandelactiviteiten onder de naam Chabelle Professional Cosmetics ondergebracht. Vandaag worden onze cursussen in België veelvuldig gevolgd door beautyliefhebbers en professionelen en voorzien wij de professionelen van cosmeticaproducten om hun zaak te starten of te laten groeien. De fotoshoots, modeshows, huwelijken en evenementen behoren nog steeds tot onze dienstverlening en worden door het Chabelle PRO Team tot in de puntjes verzorgd.

Nothing is impossible, the word itself says “I am possible”

Audrey Hepburn

Een partner in jouw succes

Doordat we onze producten aan professionelen in de schoonheidssector aanbieden, heb ik het voorrecht om heel wat fantastische mensen te ontmoeten. Hoewel sommige bevooroordeelde mensen ervanuit gaan dat een job in onze branche weinig intelligentie of kennis vereist, kan ik zeggen dat zij zich schromelijk vergissen. Dagelijks sta ik verbluft van de vaardigheden, het doorzettingsvermogen en de creativiteit die onze klanten demonstreren. Onze job is meer dan mensen mooi maken, je moet marketeer, verkoper, psycholoog en boekhouder tegelijkertijd zijn.

Helaas zijn er weinig opleidingen die je laten kennismaken met deze diverse aspecten. Als je helemaal alleen aan het pad van succes moet timmeren dan gaat dit ongetwijfeld gepaard met vallen en opstaan. Net daar maak ik en mijn team het verschil. Niet alleen biedt Chabelle Professional Cosmetics actuele vakopleidingen aan, wij reiken marketing, sales en communicatie kennis aan om jouw zaak alle kans op succes te geven.

Ben jij klaar om jouw zaak uit de startblokken te laten springen of om naar het volgende niveau door te groeien? Mijn team en ik staat klaar voor jou, geef ons een seintje via 03/500.00.33 of [email protected] en wij doen al het nodige.

Wil je op de hoogte blijven van onze avonturen en nieuwigheden?
Volg onze blog & facebook .
Vragen? Bel ons op 03/500.20.21