KMO-Portefeuille

De KMO-portefeuille is een subsidiemaatregel waarmee kleine en middelgrote ondernemingen opleidingen kunnen betalen. Ondernemingen met een actief ondernemingsnummer komen in aanmerking.

Chabelle Beauty School is erkend opleidingsverstrekker van het Vlaamse Gewest (Erkenningsnummer: DV.O201301). Daarom krijgen in Vlaanderen gevestigde ondernemingen en zelfstandigen een subsidie van 50% wanneer zij binnen onze organisatie een cursus volgen, dit tot een maximumbedrag van 15.000€. Bovendien kan de onderneming de kosten van de opleiding inbrengen in de boekhouding.Je kan deze KMO-portefeuille aanvragen via de Vlaamse Infolijn of op het gratis telefoonnummer 1700 of mail [email protected]

Meer informatie over de werking van de KMO-portefeuille: http://www.agentschapondernemen.be/themas/kmo-portefeuille.

De gevolgde opleiding moet uiteraard bijdragen tot het verbeteren van het huidige of het toekomstige bedrijfsfunctioneren.
Volgende kosten komen in aanmerking voor de subsidiëring:

    • Kostprijs van de opleiding (personeel – en werkingkosten van de dienstverlener);
    • Verplaatsingskosten van de docent;
    • Kosten voor het cursusmateriaal en didactische benodigdheden die specifiek voor de gevolgde opleiding gebruikt worden en waarvan het gebruik een functionele relatie heeft met de gevolgde opleiding. Deze kosten moeten op één factuur samen met de kosten van de opleiding gefactureerd worden;
    • Cateringkosten met een maximum van 25€ per persoon per opleidingsdag.

BTW kan niet worden gesubsidieerd en moet afzonderlijk aan de dienstverlener worden betaald.
Voor elke gevolgde opleiding verkrijgen de deelnemers een gepersonaliseerd vormingsattest (mits aanwezigheid).
Een subsidieaanvraag voor een opleiding moet ten laatste 14 dagen na de eerste les uitgevoerd zijn.

Een vooorbeeld:

U schrijft zich in voor een groepsopleiding via onze website. De prijs van de gekozen opleiding kost bijvoorbeeld € 290. De prijzen op onze website zijn inclusief 21% btw en het btw-bedrag kan u niet inbrengen in de KMO-portefeuille. Vervolgens berekent u het bedrag exclusief btw:   236,67 excl. + 53,33 btw = € 290 incl. btw. U betaalt zelf slechts de helft van het bedrag excl. btw ( € 118,34) + u betaalt aan Chabelle Professional Cosmetics het btw-bedrag (€ 53,33 ).

Opgelet!

Een betaling via kmo-portefeuille ontvangen wij +/- 2 maanden na overschrijving. Bij een opleiding die op korte termijn aanvangt dient u het totale bedrag ineens aan ons overschrijven zodat u zeker bent dat de opleiding doorgaat. Vervolgens hebt u nog 14 dagen om de nodige administratie voor de KMO-portefeuille in te vullen. Wanneer Chabelle de subsidie heeft ontvangen dan wordt het inschrijvingsgeld terug storten op uw rekening.

Waarom een opleiding volgen bij Chabelle Professional Cosmetics?

 De beste vakopleidingen door topdocenten
 Tot 40% korting door KMO-portefeuille
 Voordelige studentenkits
 Gratis productgebruik tijdens lessen
 Kleine groepen voor maximale begeleiding
 Moderne uitgeruste lokalen
 Gratis & ruime parking
 Stageplaatsen
 Carrièremogelijkheden
 Volwassenonderwijs
 Fijne sfeer
 Dag- en avondcursussen
 Officieel certificaat
 Meevolgen van 1 les mogelijk
 Betaling in termijne

Schrijf je in