Opleiding Visagie

In deze visagiecursus staat beauty centraal. Chabelle staat al 10 jaar bekend als toongevend visagiebedrijf in Vlaanderen. Onder leiding van ultieme beauty professional Chana Bertens krijg jij inzage in de wondere wereld van make-up. De opleiding is verdeeld in 2 modules (ABC en A-Z) waarbij een praktische en vooral ook persoonlijke aanpak centraal staat. In de eerste module ligt de focus op het leren kennen van alle soorten make-up, het ideale stappenplan en de trucjes achter een succesvolle dag- en avondlook. In het tweede deel komen er meer technische looks aan de hand alsook de meest gevraagde make-ups aan professionals. Kortom: wij stomen jou klaar om de professional van morgen te worden! Tijdens de lessen stellen we heel wat make-up ter beschikking die je gratis mag gebruiken daar bovenop kan je ook via ons een professionele make-upset aankopen aan tot -40% korting. Wil je je echt onderscheiden in de beauty branche? Aansluitend kan je de cursus Beauty Consulent: Sales & Coaching volgen. Deze vervolmakingsmodule begeleidt jou in het opzetten van jouw eigen beauty business met onbetaalbare tips & tricks van professionals die met vallen en opstaan hun succesvol pad hebben gebaand. Zij delen hun succesformules en gaan met jou praktisch aan de slag om jouw salon/bedrijf naar het volgende niveau te tillen of om jou uit de startblokken te krijgen.

AANBOD BESTAAT UIT 2 DELEN

 • 4 lessen Make-up ABC
 • 4 lessen Make-up A-Z (PRO)

VISAGIE ABC

In het ABC duik je in de geheimen en mogelijkheden van make-up. Wat is nu eigenlijk het ideale stappenplan van een make-up? Hoe kies je de juiste foundation? Welke kleuren kies ik bij de ogen of op de lippen? Welke intensiteit en textuur is het meest geschikt voor een dag of een avondlook? Tijdens de lessen werk je op een model. Jouw model mag van in het begin van de les aanwezig zijn. Moeilijkheden om een model te vinden? Wij zijn een team en helpen je samen met de andere deelnemers zoeken!

Les 1: No Make-up Look
(Kennismaking + cursus overlopen + huidverzorging + make-upbasis + foundation + concealer + mascara)

Les 2: Natural Beauty
(Theorie kleurenleer + corrigeren met kleurcorrectie + morfologie gelaat + contouring + arcadeboogtechniek en lipstick)

Les 3: Strong Woman
(Uitgebreide dagmake-up + oogschaduw + oogpotlood + blush + lipmaquillage)

Les 4: Hot date
(Smokey eyes + wenkbrauwstyling + valse wimpers + glowy skin)

STARTDATUMS

Zaterdag 11 april 2020 10u00 – 18u00 en
Zondag 12 april 2020 10u00 – 15u00 (inclusief lunch)

OF

8 juni + 15 juni + 22 juni + 29 juni 2020 14u00 – 17u00

Inschrijven voor de opleiding visagie beauty

VISAGIE A-Z (PRO)

In het tweede deel van onze make-uplessenreeks tillen we het niveau een level hoger. De basis van make-up is gelegd en nu maken we een professional van jou! In dit gedeelte staat centraal hoe je met klanten omgaat en wat maquilleren als een professional betekent. We staan stil bij longlasting bruidslooks, verjongende looks, de populaire festivallook, de do’s and dont’s bij camera & video (instagram, trouwfoto’s,…), de huidige trends en nog zoveel meer. Tijdens de lessen werk je op een model.

Les 5: Festival ready
(Morfologie ogen + correcties + strakke liner + felle lipmake-up + glamour sparkling afwerking)

Les 6: Forever young
(Eigenschappen verouderingsproces + vele verjongende tips met make-up + werken met troswimperverlenging)

Les 7: Bridezilla
(Planning huwelijksmake-up + de beste look leren creëren + waterproof make-upelementen + cameratechnieken)

Les 8: Student to master
(Theorie examen + 2 autonome praktijklooks met feedback, tips en voor en na foto’s)

STARTDATUMS

Zondag 12 april 2020 15u00- 18u00 en
Maandag 13 april 2020 10u00 – 18u00 (inclusief lunch)
+ praktische test op af te spreken moment

OF

8 juni + 15 juni + 22 juni + 29 juni 2020 14u00 – 17u00

 

Inschrijven voor één of meerdere lestopics

VISAGIE ABC + A-Z

Zondag 11 april + zaterdag 12 april + maandag 13 april 2020 (paasweekend) 10u00 – 17u30 (inclusief lunch)

 

In ons opleidingslokaal voorzien wij heel wat make-upproducten en je bent vrij om deze te gebruiken. Enkel wegwerp- en hygiëne materiaal dien je zelf te voorzien (zie helemaal onderaan).

Als visagist is een goede kennis van producten essentieel. Daarom is het van cruciaal belang dat je jouw productenset goed kent en weet wat de troeven en beperkingen ervan zijn. Hoewel wij producten ter beschikking stellen, motiveren wij onze studenten om mettertijd hun eigen set op te bouwen. Op die manier leer je tijdens de lessen al met je eigen producten te werken en kunnen de docenten waar nodig jou bijstaan met raad en daad. Ook als je thuis de geleerde technieken wil inoefenen en je jezelf optimaal wenst voor te bereiden voor de praktijkproef is zo’n persoonlijke kit een goed idee. Met jouw inschrijvingsbewijs kan je studentenkorting bekomen in gespecialiseerde make-upzaken, deze kortingen bedragen gemiddeld 20%. Via Chabelle kan je met je BTW-nummer aan -30% aankopen. In het geval dat je een professionele kit via Chabelle aanschaft, krijg je maar liefst tot 40-45% pakketkorting! Ben je niet zeker wat je moet nemen of heb je al heel wat producten verzameld? Maak dan een afspraak of wacht dan even de eerste les af dan licht onze docent dit even toe.

Naast de make-upsets bieden we je ook een penselenset aan met 13 professionele penselen in. Make-uppenselen zijn de werkmiddelen van een visagist: probeer hier zeker niet op te besparen. Goedkope penselen hebben vaak een slechte kwaliteit en zijn beperkt in wat ze kunnen. Ook heb je vaker las van uitvallende haren of verkleuring bij het wassen. Onderaan zie je indicatiefoto’s van onze visagiesets en de penselenset.

VISAGIEKIT

Set 1: € 450 (zonder koffer)
Set 2: € 690 (zonder koffer)
Set 3: € 1095 (producten worden afgeleverd in een super praktische en mooie make-upkoffer met waarde van € 350!)

Van bovenstaande sets is de korting alreeds afgetrokken. Hier zit een mooie korting in verrekend waardoor de pakketprijs tot wel -40 – 45% korting lager uitkomt.

MEE TE BRENGEN

Alles omtrent hygiëne- en wegwerpmateriaal dient u zelf te voorzien tijdens de visagielessen. Deze kunnen ook eventueel bij Chabelle aangeschaft worden. Hier een overzicht:

 Reinigings- en hygiënedoekjes: papieren tissues, wattenstaafjes, wattenschijfjes
 2 neutrale handdoeken en eventueel een kapmantel in neutrale kleur (€ 9,9)
 Anti-bacteriële handlotion (€11,50 voor 240ml of €45 voor gehele hygiënekit)*
 Instant Brushcleanser (€ 14,5 voor 240ml spray of shampoo of complete hygiënekit voor € 45)*
  Metalen mengplaat + Spatel (€ 15)
 Demaquillageproducten: neutrale ontschminker en/of bi-phase voor waterproofproducten (€ 15,5)*
  Wimperkit: wimpertrosjes + stripwimper + wimperlijm + pincet (€ 55)
 Hydraterende dagcrème op waterbasis: olievrije dagcrème  (€ 24,5)
 Wegwerpbare mascara stokjes (25 stuks € 5)
 Basisset penselen: professionele penselen incl rol (€ 280 voor 13stuks)*

*De prijzen met sterretje achter daar gaat nog extra -20% studentenkorting (of jouw professionele korting) af.

Shop het nodige materiaal in onze webshop

MAKE-UP ARTIST CHANA BERTENS

Als prille tiener had Chana al een fascinatie voor de beauty & make-upwereld. Op jonge leeftijd droomde ze ervan om mensen mooier te maken en te laten stralen.

Na een succesvolle studie in marketing besliste ze om haar hart te volgen en de nodige nationale én internationale cursussen te volgen om alles te weten te komen over make-up. Stilaan maar zeker begon ze opdrachtgevers en klanten te krijgen voor haar make-upvaardigheden en dit tot op het punt dat deze uit de hand gelopen hobby niet meer te combineren was met haar job als cosmetisch product manager. Zo’n acht jaar geleden richtte Chana zich dan ook helemaal om haar passie en opende ze een make-upstudio in Ranst. Tijdens de weekdagen maakte ze modellen, presentators en BV’s op voor TV, fotoshoots en reclame. En in de weekends toverde ze dames om tot de mooiste versie van hunzelf voor feesten, huwelijken en evenementen. Omdat het kriebelde om haar ervaringen en kennis te delen besloot ze 5 jaar geleden om les te geven.

DEELNAME

Schrijf je in

Sinds 2016 heb je de keuze om de gehele opleiding mee te volgen of om bepaalde lessen mee te volgen. Heb je al voorkennis en wil je op to date blijven of kies je ervoor om enkel bepaalde vaardigheden onder de knie krijgen? Dan zijn de lestopics de ideale oplossing voor jou. Wij stellen alle materialen voor jou gratis ter beschikking. Je hoeft enkel een model mee te brengen.

 • Make-up ABC: € 299
  –> 4 lessen x 3 uren
 • Make-up A-Z PRO: € 299
  –> 4 lessen x 3 uren
 • make-up ABC + A-Z PRO: € 550 ipv 598
  –> 8 lessen x 3 uren

Startdatum Visagie

 • Zo 11 april 2020 of ma 8 juni 2020

Startdatum hairstyling

 • Vr 1 mei 2020 of vr 8 juni 2020

Schrijf je in

Testimonials


 • Chabelle is zeker een aanrader voor wie interesse heeft in hairstyling en make-up en daar écht mee aan de slag wilt!
  12417950_10153481345759092_18462471824052433_n.jpg
  Anke Rectem
  Schoonheidsspecialiste en zaakvoerder Ablush
 • Ik heb de cursus visagie  en hairstyling gedaan. Beide cursussen waren een leuke en vooral leerrijke ervaring. De kleine groepen bevorderen de sfeer en iedereen is bereid elkaar te helpen. De lerares heeft een goed lesmethodiek en maakt het geheel interessanter met verhalen uit haar carrière als visagiste. Kortom een echte aanrader!
  13557660_10208889496011210_5984647530839967807_n.jpg
  Leonie Swart
  Zaakvoeder Hair&Make-up by Leonie

 • Mijn eerste opleiding was eentje voor huwelijksmake-up. Dit was een super ervaring en ik had besloten om nog opleidingen te doen en me te specialiseren; hairstyling en avondmake-up.
  996752_1059348210751938_769318327768093408_n.jpg
  Tamara Wynants
  Oud-studente